вівторок, 09 липня 2024 18:40

Байден мінімально відстає від Трампа - нова соціологія

Байден мінімально відстає від Трампа - нова соціологія
З'явилася нова соціологія щодо виборів президента США. Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден відстає від Дональда Трампа з різницею в один відсотковий пункт - 42% проти 43%.

Про опитування, проведене на замовлення фірми Bendixen & Amandi, повідомила "Європейська правда".

Віцепрезидентка Камала Гарріс випереджає Трампа на один відсотковий пункт - 42% проти 41%.

Водночас ексдержсекретар США і його колишня суперниця на президентських виборах Гілларі Клінтон випереджає Трампа на два відсоткових пункти - 43% проти 41%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після дебатів із Трампом Байден зробив важливу для американців заяву

Дослідження також виявило, що якщо кандидаткою в віцепрезиденти разом із Клінтон йде Гарріс, вони перемагають Трампа на три відсоткових пункти.

33% респондентів сказали, що Байден повинен залишатися кандидатом від Демократичної партії, проти 52%, які вважають, що він має зійти з перегонів.

З 86% потенційних виборців, які дивилися дебати повністю або частково, лише 29% сказали, що нинішній президент США має розумові здібності та фізичну витривалість, щоб працювати ще один чотирирічний термін, порівняно з 61%, які сказали, що він не має таких здібностей.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Байден мінімально відстає від Трампа - нова соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі