пʼятниця, 11 серпня 2023 07:17

Байден назвав Китай бомбою уповільненої дії

Байден назвав Китай бомбою уповільненої дії
Споживчий сектор КНР впав у дефляцію. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден через економічні проблеми Пекіна назвав Китай "бомбою уповільненої дії", яка може стати проблемою для інших держав.

Він заявив, що КНР перебуває в біді через слабке зростання, пише Reuters.

"США хоче раціональних стосунків із Китаєм. КНР у біді і я не хочу нашкодити цій країні. У них є деякі проблеми. Це недобре, тому що коли у поганих людей виникають проблеми, вони роблять погані вчинки", – зазначив Байден під час заходів зі збору коштів у Юті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія невдоволена діями Китаю щодо України

Споживчий сектор КНР впав у дефляцію, а заводські ціни у липні продовжили знижуватися. Китай може потрапити у ситуацію значно повільнішого економічного зростання зі стагнацією споживчих цін і заробітної плати, що контрастуватиме з інфляцією в інших країнах світу.

США, будучи найбільшою економікою світу, боролися з високою інфляцією та мали стійкий ринок праці.

У середу Байден підписав указ, яким заборонив деякі нові інвестиції країни у КНР, зокрема у такі чутливі технології, як комп'ютерні чипи.

Пекін розкритикував указ президента США Джо Байдена про обмеження американських інвестицій у Китаї. У Міністерстві закордонних справ КНР його назвали актом залякування й економічного примусу.

Зараз ви читаєте новину «Байден назвав Китай бомбою уповільненої дії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі