четвер, 10 серпня 2023 10:11

Байден обмежив інвестиції у Китаї. Пекін відповів

Байден обмежив інвестиції у Китаї. Пекін відповів
Китай вважає, що США таким чином намагаються посилити своє домінування. Фото: Pexels

Пекін розкритикував указ президента США Джо Байдена про обмеження американських інвестицій у Китаї.

У Міністерстві закордонних справ КНР його назвали актом залякування й економічного примусу.

"Обмеження інвестицій американських компаній у Китаї під прикриттям національної безпеки є явним актом надмірного розширення концепції безпеки та політизації взаємодії з бізнесом, справжня мета якого полягає в тому, щоб позбавити Китай його права розвиватися та егоїстично домагатись панування США", – йдеться у заяві.

Китай рішуче протестує проти цих обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден попередив Китай щодо підтримки РФ у війні проти України

"Це відвертий економічний і технічний примус, акт залякування, який серйозно порушує принципи ринкової економіки та чесної конкуренції і завдає шкоди інтересам як Китаю, так і США", – заявили у МЗС.

У міністерстві наголосили, що президент Байден пообіцяв не намагатися від'єднатись від Китаю і не зупиняти його економічний розвиток. Там закликали Вашингтон негайно скасувати обмеження на інвестиції в Китаї.

"Китай буде уважно стежити за розвитком подій і рішуче захищати наші права та інтереси", – підсумували у заяві.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського диктатора Володимира Путіна від використання в Україні ядерної зброї.

Президент КНР зробив таке попередження під час візиту до Москви у березні, пише Financial Times із посиланням на високопоставленого посадовця адміністрації Сполучених Штатів Америки, колишнього урядовця КНР, західних посадовців, високопоставленого радника китайського уряду і співбесідників, близьких до Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Байден обмежив інвестиції у Китаї. Пекін відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі