середа, 08 листопада 2023 03:00

Байден намагається схилити Нетаньяху до припинення вогню - ЗМІ

Байден намагається схилити Нетаньяху до припинення вогню - ЗМІ
Президент США Джозеф Байден закликав прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до триденного припинення вогню. Фото: aa.com.tr

Президент США Джозеф Байден закликав прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до триденного припинення вогню в Газі.

Це потрібно для того, щоб звільнити частину заручників, яких утримує ХАМАС. Про це пише Axios з посиланням на неназваних американських та ізраїльських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер ХАМАСу оточений у бункері і відрізаний від своїх соратників - міністр оборони Ізраїлю

США, Ізраїль і Катар обговорюють план, в рамках якого ХАМАС звільняє 10-15 заручників і використовує триденну паузу, щоб скласти точний список людей, які були захоплені 7 жовтня, зазначає видання.

Нетаньяху заявив Байдену, що виступає проти такого варіанту, оскільки не вірить ХАМАСу. Прем'єр Ізраїлю вважає, що бойовики не виконають свою частину угоди.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що розгляне можливість "невеликих тактичних пауз" у бойових діях, щоб забезпечити доставку гуманітарної допомоги або вихід заручників з сектора Газа. При цьому він знову відхилив заклики до повного припинення вогню.

Ізраїльські військові повністю оточили місто Газа і розділили прибережний анклав навпіл. Триває зачищення тунелів від бойовиків ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «Байден намагається схилити Нетаньяху до припинення вогню - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі