понеділок, 28 березня 2022 16:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Anonymous оприлюднили наказ Міноборони РФ про підготовку фейкових відео

Хакери міжнародної групи Anonymous показали скан наказу тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про створення фейків щодо полонених.

Йдеться про підготовку фейкових відео, в яких "українські військові" нібито знущаються над "російськими військовополоненими". Хакери показали наказ у Twitter.

"Наказую:

1. Створити і поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення військовослужбовців Збройних сил України та націоналістичних формувань на території України стосовно полонених, котрі висловили власне бажання здатися в полон.

2. Створити і поширити серію графічних матеріалів, із доказами фактів використання підставних осіб під час зйомок брифінгів службовців збройних сил РФ, які опинилися в полоні. Також, спростувати факт залучення ЗС РФ військовослужбовців, що несуть військову службу по призову".

У соцмережах розповсюджують відео, на яких українські захисники нормально ставляться до російських полонених. Після перегляду таких роликів російські загарбники можуть бути більш схильними здатися в полон, вказали в наказі Міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nestlе виводить із Росії два бренди

Булгаков також наказує долучити твердження до цих фейків про "порушення українськими військовими Женевської конвенції про поводження з військовополоненими".

Наказ видано та підписано 21 березня.

Автор: twitter.com/YourAnonNews
  Хакери міжнародної групи Anonymous показали скан наказу тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про створення фейків щодо полонених
Хакери міжнародної групи Anonymous показали скан наказу тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про створення фейків щодо полонених

26 лютого Anonymous оголосили кібервійну президенту Росії Володимиру Путіну, який розпочав повномасштабне вторгнення проти України. Вони вимагають від Путіна відновити права українського народу і піти у відставку зі свого посту.

Два дні по тому хакери зламали сайти російських та білоруських державних ЗМІ. Серед порталів, які "лягли" є видання ТАСС, РБК, "Известия", "Коммерсант" та багато інших. На стартовій сторінці цих видань вибивало зображення могильного пам'ятника на фоні російського прапору. Написана кількість убитих окупантів в Україні за чотири дні війни – 5300.

5 березня Anonymous припинили роботу сайту російської Федеральної служби безпеки. При переході за адресою сайту з'являлося повідомлення про помилку. Можливо, Anonymous провели Ddos-атаку на сайт ФСБ.

15 березня хакери зламали сайт компанії Росатом. Також вони пообіцяли поділитися "декількома гігабайтами даних" та інформацією про безпеку компанії. Російська державна корпорація з атомної енергії Росатом, у склад якої входить декілька сотень підприємств атомної галузі країни-окупантки, бере участь у захопленні Запорізької АЕС.

21 березня Anonymous оприлюднили пресреліз, у якому попередили, що через 48 год. почне кібератаки на західні компанії, які залишилися працювати на ринку Росії. Вони окреслили близько 40 компаній, які можуть стати цілями кібератак. Зокрема, наступного дня хакери "злили" базу даних найбільшої харчової компанії світу - Nestlé. Опублікували 10 ГБ даних електронної пошти, паролів, бізнес-клієнтів Nestlé тощо.

24 березня Anonymous зламали дані Центрбанку Росії. Через 48 год., 26 березня, оприлюднили 28 ГБ документів Центробанку держави-агресора. У мережі у вільному доступі опинилися контракти, програми, кореспондентські рахунки тощо.

28 березня хакери зламали Всеросійську телерадіокомпанію, головний актив якої - канал "Россия-1". Загальний обсяг даних, які готують оприлюднити, становить 870 ГБ. Anonymous обіцяють опублікувати їх найближчим часом. На каналі "Россия-1" ведуть свої програми російські пропагандисти Соловйов, Скабєєва та Попов.

Зараз ви читаєте новину «Anonymous оприлюднили наказ Міноборони РФ про підготовку фейкових відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі