четвер, 10 березня 2022 16:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Американці, британці і мешканці ЄС підтримують "закрите небо" для України - соціологія

Населення країн Заходу підтримує збільшення фінансової допомоги і допомоги в озброєнні Україні.

Дані соцопитування Cygnal, Gradus Research, Response:A опублікувала "Українська правда"

У західних країнах удвічі більше респондентів підтримують (повністю або скоріше) рішення використати військові можливості і "закрити небо" над Україною.

Прибічників цієї ідеї у США, Британії та ЄС - відповідно 45%,46% та 46%, у той час, як проти неї виступають відповідно 20%, 20% та 17% опитаних.

75% європейських респондентів підтримують надання фінансової допомоги Україні, 62% - надання зброї, 46% - заборону польотів і 38% - за приєднання до військової відповіді.

Майже стільки ж, 37%, виступають проти будь-якої військової участі.

 

Підтримка приєднання до військових дій є трохи нижчою у Польщі, на передовій конфлікту, її висловили 30%. На відміну від Британії, де підтримують військову участь 42%, і, що цікаво, Іспанії, де 57% висловлюють підтримку.

Висвітлення конфлікту в Україні домінує у медіа всіх країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв аеропорт біля Кривого Рогу

"Зараз йде війна не тільки між Росією та Україною, але між цивілізованим світом взірця західних демократій та архаїчною автократією.

Саме тому нашим західним союзникам вкрай важливо дослухатися до думки своїх співгромадян і захистити демократичний світ діями, а не словами. Всі форми допомоги гаряче підтримуються суспільствами.

Флешмоб #CloseTheSky розлетівся Україною та світом і зараз є очікуванням мешканців України і світових спільнот. Робіть ще більше, не зволікайте! - кажуть громадяни своїм урядам, бо розуміють, що йде війна за цінності, на яких ґрунтуються їхні суспільства", - каже засновниця дослідницької компанії Gradus Research Євгенія Близнюк.

"Закрите небо" - система багатошарової протиповітряної оборони НАТО. ППО НАТО - одразу кілька різних систем захисту від літаків і ракет, пов'язаних між собою.

Найвідоміша частина "закритого неба" - Active Layered Theater Ballistic Missile Defence. Вона складається із винищувачів-бомбардувальників.

Захід має закрити небо над Україною, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Американці, британці і мешканці ЄС підтримують "закрите небо" для України - соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі