середа, 09 березня 2022 23:45

Зеленський назвав звірством дії російських окупантів у Маріуполі

Зеленський назвав звірством дії російських окупантів у Маріуполі
Зеленський закликав до посилення санкцій проти РФ. Фото: ОП

Все, що окупанти роблять з Маріуполем - за межею звірства.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у черговому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Винуватці горітимуть у пеклі" - мер Маріуполя відреагував на ворожий авіаудар по пологовому

Він звернувся до представників європейських країн і заявив що сьогоднішній день визначає все - хто на чиєму боці. "Сьогодні російські бомби впали на лікарню та пологовий будинок у Маріуполі. 17 поранено. Розбір завалів триває. Люди вчасно почали ховатися вд повітряної тривог, від 500 кілограмових бомб, які окупанти скидають", сказав президент.

Зеленський частково перейшов на російську, звертаючись до Росії. "Детская больница, роддом, чем они угрожали Российской Федерации? Что это за страна такая Российская Федерация, которая боится больниц, боится роддомов? Там что были маленькие бандеровцы? Беременные женщины собирались стрелять по Ростову? Кто-то в роддоме унижал русскоязычных?".

Авіабомба на пологовий будинок – це остаточний доказ. Доказ того, що відбувається геноцид українців.

Зеленський ще раз попросив Європу посилити санкції щодо Росії.

"Європейці! Ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями. Що відбувалося з маріупольцями. Ви повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид. Ви повинні тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну", наголосив Зеленський.

"Ми маємо разом повернути деяким лідерам Заходу сміливість. Щоб вони нарешті зробили те, що повинні були зробити ще у перший день вторгнення – закрити небо", - заявив український президент.

Російські окупанти нанесли артудар по пологовому будинку номер 2 у Маріуполі. Зі слів очевидців, пологового будинку більше не існує, багато поранених.

Маріуполь знаходиться в облозі від 1 березня. Місто - на межі гуманітарної катастрофи. Люди сидять у підвалах без їжі, води. У місті відсутні комунікації.

Українська влада кілька разів звериталася до окупантів з проханням організувати зелений коридор, аби вивезти людей. Але росіяни домовленості зривали.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав звірством дії російських окупантів у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі