вівторок, 19 квітня 2022 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Alfa Romeo, Opel, Peugeot: автоконцерн Stellantis зупинив завод у РФ

Alfa Romeo, Opel, Peugeot: автоконцерн Stellantis зупинив завод у РФ
Автоконцерну належать 18 брендів. Фото: pixabay.com

Автоконцерн Stellantis зупинив свій єдиний російський завод "ПСМА Рус" у Калузі.

Stellantis засуджує насильство і підтримує дії, здатні відновити мир, йдеться у заяві компанії. Автоконцерну належать марки легкових автомобілів Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroеn, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks, Vauxhall та інші.

"Враховуючи швидке щоденне зростання перехресних санкцій та логістичні труднощі, Stellantis призупинила свої виробничі операції в Калузі, щоб забезпечити повне дотримання всіх перехресних санкцій та захистити своїх працівників", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії стрімко злетіли ціни на нові автомобілі

Stellantis NV - це транснаціональна корпорація зі штаб-квартирою в Амстердамі, що зайнята у галузі автомобільного машинобудування.

Вона утворена внаслідок злиття французького автовиробника Groupe PSA та італійсько-американського Fiat Chrysler Automobiles. Група включає 18 брендів.

На кінець березня в РФ працювало майже 44% потужностей з випуску легкових і комерційних автомобілів, порівняно з 2021 роком.

Також ціни на вживані автомобілі популярних брендів у Росії в середньому зросли на 15-32%.

Японська автомобільна компанія Toyota зупинила виробництво та імпорт авто в РФ.

Понад 70 світових компаній висловили протест у зв'язку з широкомасштабним вторгненням Росії в Україну. Вони припинили співпрацю з агресором. Вийшли та виходять: Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Ford, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk (прощавай Ali express і ASOS), Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (за кілька днів), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

Зараз ви читаєте новину «Alfa Romeo, Opel, Peugeot: автоконцерн Stellantis зупинив завод у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі