четвер, 03 червня 2021 13:35

Агентство авіабезпеки ЄС заборонило польоти над Білоруссю

Агентство авіабезпеки ЄС заборонило польоти над Білоруссю
EASA дозволила польоти над Білоруссю лише в разі потреби. Фото: Reuters

Європейське агентство авіаційної безпеки, EASA, закликало авіаційну владу держав-членів повідомити авіаоператорів, що польоти над Білоруссю дозволяються лише в разі потреби, якщо цього вимагає безпека.

Про це йдеться в директиві, яку видало EASA.

Подібне рішення ухвалили для зменшення потенційного ризику для пасажирів та екіпажів після викрадення літака компанії Ryanair в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко виставив винною Україну в закритті неба для Білорусі

"Виконання польотів у повітряному просторі Білорусі більше не дозволено, якщо це не потрібно для безпечної роботи в непередбачених обставинах", - йдеться в директиві.

Також стало відомо, що документ переглядатимуть відповідно до обставин. Раніше EASA видало бюлетень, в якому не рекомендувало авіаоператорам країн-членів використовувати повітряний простір Білорусі без крайньої потреби з міркувань безпеки.

Міністри ЄС також закликали авіаперевізників уникати повітряного простору Білорусі.

Посольство Білорусі в Україні направило Міністерству закордонних справ ноту протесту через припинення авіасполучень з 26 травня. Україна та країни ЄС закрили своє небо для Білорусі через викрадення пасажирського лайнера Ryanair та арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «Агентство авіабезпеки ЄС заборонило польоти над Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі