понеділок, 23 серпня 2021 16:58

Аеропорт Кабула припинив обслуговувати рейси

Аеропорт Кабула припинив обслуговувати рейси
Аеропорт повідомив про припинення обслуговування рейсів. Фото: DW

В аеропорту Кабула, Афганістан, призупинили обслуговування всіх рейсів.

Таке рішення ухвалили у зв'язку з великою кількістю охочих залишити країну. Про це йдеться в постанові управління цивільної авіації країни.

"Всі рейси в міжнародному аеропорту Хамід Карзай припинили до подальшого розпорядження. Пасажирів, які бажають полетіти в різні регіони країни, а також за кордон, заздалегідь повідомлять про відновлення польотів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація авральна. На евакуацію з Кабулу чекають 6 тисяч людей

23 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час саміту "Кримської платформи" заявив, що черговий евакуаційний літак з Афганістану вже прямує в Україну. Літаку вдалося вивезти 100 людей.

Другий український авіаційний борт вранці 22 серпня прибув в аеропорт "Бориспіль". На борту перебували 83 громадянина, 31 з яких - українці.

15 серпня бойовики "Талібану" без бою увійшли у Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею.

Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що залишає країну, щоб не допустити кровопролиття. Відразу кілька країн почали евакуацію своїх громадян і співробітників посольств.

Західні країни евакуюють своїх громадян, співробітників, афганців на тлі того, як таліби на своїй першій прес-конференції заявили, що хочуть мирних відносин з іншими країнами і пообіцяли поважати права жінок, свободу ЗМІ і оголосити амністію чиновникам в Афганістані.

16 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що з Афганістану першим українським літаком всього вивезли майже 80 осіб. За даними МЗС, мова йде про 79 громадян України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії, Таджикистану, серед них були і зовсім маленькі діти. Відомо, що українців на борту було 8.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт Кабула припинив обслуговувати рейси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі