пʼятниця, 20 серпня 2021 00:50

Ситуація авральна. На евакуацію з Кабулу чекають 6 тисяч людей

Ситуація авральна. На евакуацію з Кабулу чекають 6 тисяч людей
Евакуація людей з Кабулу триває. Фото: Reuters

В аеропорту Кабула на евакуацію чекають шість тисяч осіб.

Серед них громадяни США, афганці, яких може переслідувати нова влада, претенденти на отримання спеціальної імміграційної візи, громадяни третіх країн, повідомив журналістам речник Держдепартаменту США Нед Прайс, пише Укрінформ.

Близько 20 рейсів вилетять з Кабула в четвер увечері. Прайс схарактеризував операцію з евакуації як авральну.

Повідомлення про те, що люди не можуть дістатися до аеропорту, американці сприймають "дуже серйозно" і докладають усіх зусиль для забезпечення проїзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби стріляють у тих, хто хоче втекти з Афганістану

"Жодна країна не має більших можливостей в Афганістані, ніж Сполучені Штати", - сказав Прайс, відповідаючи на запитання про нездатність США провести належну операцію з евакуації американців.

У міжнародному аеропорту Кабула, Афганістан, триває евакуація іноземців та деяких афганців через захоплення влади в країні ісламістським рухом "Талібан". На летовищі загинули 12 осіб. Люди загинули через тисняву або ж від вогнепальних ран. Бойовики нібито вимагають покинути аеропорт тих афганців, які не мають правильних документів.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація авральна. На евакуацію з Кабулу чекають 6 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі