вівторок, 10 березня 2009 18:22

Звільнено п"ятьох заступників Черновецького

Президент Віктор Ющенко скасував у п"ятницю, 6 березня, розпорядження мера Києва про призначення своїх п"ятьох заступників. Із посад звільнені перший заступник Черновецького Денис Басс та заступники Віталій Журавський, Броніслав Стичинський, Володимир Головач та Олександр Луцький.

Віталій Журавський, 53 роки, вважає указ президента незаконним. У вівторок зранку він розповів "ГПУ" по телефону, що й досі обіймає посаду заступника. Каже, указ глави держави його "дуже принизив і завдав моральної шкоди".

— Людина, яка готувала указ, підвела президента. Указ про погодження кандидатури заступників голови міськадміністрації оприлюднили у 20-х числах серпня 2006 року. А мене призначили 9 серпня 2006-го. На той час було достатньо, аби мою кандидатуру погодив лише Кабмін. Недавно іншим указом президента мене, як заступника мера, нагородили орденом "За заслуги" другого ступеню. Якби навіть мене призначили незаконно, то президент таким чином легалізував мене на посаді. Заява Балоги, що в оточенні мера є непрофесійні люди, образлива. Якщо він мав на увазі мене, то я маю перший ранг держслужбовця. Це — найвища категорія, — каже Журавський. Додає — для звільнення розпорядження має підписати мер Леонід Черновецький.

У мерії Журавський відповідає за гуманітарні питання. Басс керує фінансами, економікою, інвестиціями і транспортом. Головач контролює благоустрій, підприємці звинувачують його у масовому знесенні кіосків. Стичинський керує апаратом Київської міськдержадміністрації. Луцький відповідає за приватизацію землі у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Звільнено п"ятьох заступників Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі