вівторок, 14 липня 2009 17:33

Змія вкусила жінку на грядці з полуницею

63-річну Ганну Тарасенко із села Михля Ізяславського району Хмельниччини на городі вкусила змія. Жінка пролежала 10 днів у районній лікарні й потрапила в обласну.

— Мама пішла на город вибирати клубніку. Назбирала, мо", дві літри. Почула, як у правій руці щось запекло, — розповідає 38-річна Любов, донька Ганни Тарасенко. — Вона не зрозуміла, що сталося. Прийшла до хати. На правій руці між вказівним і середнім пальцем побачила дві дірочки, наче від уколів, — розказує дочка. Ганні Іванівні важко дихати і говорити. Вона скаржиться на високий тиск і набряки. — Ранки були на відстані десь один сантиметр одна від одної. Мама видавила кров. Приклала компрес із горілки. Думала, може, яка миша вкусила.

За півгодини в жінки спухла рука. Почалися сильні болі в животі, блювота. Компрес із горілки лише посприяв, аби отрута швидше всмокталася в кров. Жінку відвезли швидкою в районну реанімацію.

— За тиждень їй стало лише гірше, — веде далі Любов. Вона почала пухнути. Навєрно, давали багато лікарств, і почки не встигали все переробити. Перевели в область.

— Рік тому в лісі чоловіка також вкусила змія, — додає зять Ганни Тарасенко Валерій. — Добре, що поряд була його машина. Він пригнув за руль, доїхав до лісхоза і відключився. Але за три-чотири дня його виписали з лікарні.

Містечко Ізяслав оточено лісами, улітку змії заповзають до помешкань.

— В Ізяславі стільки тих змій, — каже Валерій. — Особливо в покинутих будинках. Майже в кожному є кубло.

— Укус гадюки може викликати проблеми із серцем, — каже завідувач обласним детоксикологічним відділенням Сергій Одолінський. — До небезпечного рівня може впасти тиск. У пізніх стадіях виникає ниркова недостатність. Отрута гадюки руйнує еритроцити в крові. Найбільше Ганну Іванівну турбує права рука. Можливо, у неї тромбоз. Загалом після укусу гадюки до одужання достатньо 5–6 днів лікування. А тут усе складніше.

У спекотний час гадюки стають активнішими. У них виробляється більше отрути.

Зараз ви читаєте новину «Змія вкусила жінку на грядці з полуницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі