середа, 28 квітня 2010 04:00

Залізничників посадять за крадіжки

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Залізничний майстер Василь Петрук, 33 роки, зі станції Жмеринка на Вінниччині вкрав рейку завдовжки 9 м 19 см. Розрізав її на чотири частини й повіз своєю машиною здавати на брухт. Сталося це два тижні тому. Крадія затримали на приймальному пункті працівники лінійної міліції. За рейку він отримав 880 грн.

— Порушили кримінальну справу, яка передбачає чотири роки позбавлення волі, — каже "ГПУ" Євгенія Гавриш, 27 років, із транспортної міліції на станції Жмеринка. — Останнім часом почастішали випадки крадіжок залізничного майна залізничниками. Страшно уявити, які наслідки можуть мати подібні злочини. Пошкодження елементів кріплення може призвести до розширення рейок і сходження потяга.

Євгенія Гавриш згадує, як 29 березня на станції Козятин затримали сторожа колійно-машинної станції 50-річного Івана Глущака. Він поцупив 107 залізничних підкладок завважки 710 кг. Збитку завдав на 2 тис. 480 грн. У Рівненській області арештували залізничника Петра Жовтюка. Він демонтував верхню будову колії та вкрав металеву підкладку, 90 клемних болтів та 11 — закладних. Порушено кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «Залізничників посадять за крадіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі