вівторок, 10 грудня 2019 00:10

Засудженим дали по два тижні відпустки

П'ятьох чоловіків відправили в двотижневу відпустку із виправної колонії в райцентрі Машівка Полтавської області. Відпочиватимуть за дозволом керівництва.

— Відпустки засудженим передбачені законодавством, — пояснює Ольга Кузнецова, 45 років, із Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань. — Раз на рік можуть брати не більше семи діб за сімейними обставинами. Також — отримати дозвіл на виїзд до близьких родичів на святкові, неробочі та вихідні дні. За сумлінну поведінку в'язні отримують заохочення. Це може бути подяка, грошова премія, виїзд у театр чи на футбол або відпустка до двох тижнів.

Машівська колонія — заклад мінімального рівня безпеки. Тут відбувають покарання за нетяжкі злочини. Наприклад, крадіжку або зберігання чи розповсюдження наркотичних засобів.

Під час відпустки засуджені повинні стати на облік.

— Для цього одразу по приїзду мають звернутися в органи пробації, — каже Ольга Кузнецова. — Там відмічаються. Коли виїжджають у колонію — їх знімають з обліку. Випадків, коли б не поверталися, давно не було.

— Надання відпустки — позитивний стимул для засуджених, які працюють, — говорить начальник установи Олексій Шаповалов. — З початку року такі надали 72 особам.

Зараз ви читаєте новину «Засудженим дали по два тижні відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі