пʼятниця, 21 вересня 2018 00:15

Військовим підвищать зарплати та пенсії

Кабінет міністрів підвищив зарплату військово­службовцям на 30% з 1 січня 2019 року. Отримуватимуть від 10 тис. грн. Зараз найнижча ставка – 7 тис. грн.

У серпні Міноборони попросило додатково виділити 4,5 млрд грн на підвищення зарплат. Нині оклад військового складається з посадових коштів і ­надбавки за військове звання. У середньому мають 7–10 тис. грн. Бійцям також доплачують 10 тис. грн, якщо беруть участь у бойових діях на Донбасі. За безпосередню участь у боях отримують по 1 тис. грн за добу.

– Підвищують виплати, аби зупинити відтік кваліфікованих кадрів з армії, – каже військовий експерт 46-річний Дмитро Снєгирьов. – Президент розуміє, що на самих лише добровольцях війну з Росією не виграємо. Потрібно піднімати рівень матеріального забезпечення й так мотивувати людей. До того ж хоче заробити бонуси до початку виборів. Буде грати на контрасті з попередниками, за яких військове майно відверто розкрадали. Гроші для виплат візьмуть із кредиту Міжнародного валютного фонду. Отримають перший транш одразу після підвищення ціни на газ для населення.

У бюджет на наступний рік заклали й підвищення пенсій для армійців на 750 грн. Зараз понад 498 тис. військових пенсіонерів, звільнених у запас, отримують у середньому 2898 грн.

Зараз ви читаєте новину «Військовим підвищать зарплати та пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі