У селі Олешник Виноградівського району Закарпаття вирощують буйволів.
— Заснували господарство 2008-го. В Олешник переїхали три роки тому, — каже 28-річна Інна Левдар із ферми "Карпатський буйвіл". — Маємо 64 тварини. Кожна буйволиця щодня дає до 7 літрів молока. Перевага його в тому, що не містить холестеринового білка казеїну. Із молока виготовляємо йогурти, сметану, масло, кефір і сири.
Раніше буйволи жили в багатьох регіонах України. Зараз є 230 тварин, переважно на фермах.
— У дикій природі буйволи лишилися тільки в національному парку "Дунайські плавні" в Одеській області, — продовжує Інна Левдар. — Там розчищають гирло Дунаю природним способом — тварини їдять очерет.
Коментарі