середа, 13 червня 2012 05:00

"У кемпінгу селяться переважно студенти"

Автор: фото: Ігор Луб'янов
  Нільс Ерікссон: ”Я радив би українцям не зважати на обурення”
Нільс Ерікссон: ”Я радив би українцям не зважати на обурення”

Нільс Ерікссон, 34 роки, пожежник зі Стокгольма, приїхав до України з друзями. Зустрічаємося в барі на майдані Незалежності. Нільс п'є пиво з трьома друзями. Перед ним кілька шведських уболівальників відмовили в інтерв'ю. Кажуть, засмучені через поразку їхньої збірної.

— Ми винайняли помешкання на дві кімнати, — каже Ерікссон. — Умови набагато кращі, ніж очікували. Однак ціни дуже високі. Ми заплатили 8 тисяч гривень за п'ять днів. Це майже вдвічі дорожче, ніж у Стокгольмі. Якби не завищували ціни на житло, до Києва приїхали б удвічі більше людей. А може, і вчетверо-вп'ятеро більше.

Але ж на Трухановому острові зробили цілий кемпінг для шведських уболівальників.

— Так далеко не кожен захоче жити. Там здебільшого студенти. Їм хочеться потусуватися разом. І вони не мають грошей. Їм кемпінг — найкращий варіант. Таких фанів менше половини. Решті потрібне зручніше житло.

Шведи нарікають на погані умови на Трухановому.

— А що вони хотіли? Це ж не готель. Я радив би українцям не зважати на обурення. Нормальні там умови. Намети є, вода є. А решта — твої проблеми.

Які враження про Україну?

— Я вперше тут, і мені надзвичайно подобається. Я розумію, що це столиця, але тутешні умови чудові. Ми боялися дощу, як минулого Євро в Австрії. А тут два дні прегарна погода. Усе неймовірно дешево. Продукти — майже задарма. Не думав, що пиво може коштувати дешевше 2 євро. З цим у вас рай.

Що не подобається?

— Мало знають англійську. Важко подивитися пам'ятки, замовити таксі. Навіть обслуговувальний персонал не знає англійської. Доводиться тицяти пальцем у меню чи у вітрині або активно жестикулювати. Невже важко запровадити англійську в школах? Ви вирішили б чимало проблем.

Зараз ви читаєте новину «"У кемпінгу селяться переважно студенти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі