вівторок, 09 грудня 2008 16:59

Ужгородців змушували голосувати за аквапарк

В Ужгороді відбувся референдум. Городян запитували, чи підтримують вони будівництво аквапарку в місті.

На референдум міська влада пішла через конфлікт із обласною. Мер Ужгорода Сергій Ратушняк, 47 років, та депутати міськради виділили під будівництво аквапарку 23 га землі. Обласні депутати будівництво заборонили і передали ці землі природно-заповідному фонду. Стверджували, що площа комплексу велика, її слід скоротити, бо землю можуть розікрасти. Мерія у відповідь підготувала референдум.

За два тижні до нього міська влада наказала керівникам шкіл і дитсадків забезпечити активне голосування.

— Нам наказували агітувати батьків та підлеглих, родичів, — розповідає "ГПУ" Олена, завідувачка одного з ужгородських дитсадків. Жінка боїться називати прізвище. Каже, її можуть звільнити. — Ми повинні були забезпечити 100-відсоткову явку усіх працівників закладу. У протилежному випадку обіцяли звільняти з посад, закривати групи продовженого дня.

У день референдуму на дільницях відбувалися порушення.

— Мені запропонували ствердно проголосувати за всіх членів родини — за жінку, двох доньок і зятів без їхніх документів, — каже ужгородець Андрій Петрович. — На стінах виборчої дільниці увесь день висіли плакати з лозунгами підтримати будівництво водного комплексу.

За підрахунками незалежних спостерігачів, на дільниці прийшли 25,5 тис. ужгородців. За офіційною інформацією участь взяли 52 773 виборців. 2002-го решта ужгородців голосували проти аквапарку, 286 — утрималися. Решта голосували "за".

Зараз ви читаєте новину «Ужгородців змушували голосувати за аквапарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі