четвер, 20 жовтня 2022 00:00

Українцям у Польщі платитимуть по чотири з половиною тисячі гривень

У Польщі анонсували нову фінансову допомогу всім українським біженцям, які отримали статус тимчасового захисту. Кошти виплачуватимуть три місяці.

Програму запустила міжнародна благодійна організація, яка функціонує на базі Всесвітньої лютеранської федерації. Згідно з умовами, усім членам родини переселенців нараховуватимуть по 4,5 тис. грн щомісяця, голова родини, той, хто подав заявку, матиме на 700 грн більше.

— Претендувати на виплату може кожен, але пріоритет надаватимуть тим, хто нещодавно приїхав у країну, — каже волонтер у Польщі Сергій Пех. — Оформити заявку можна тільки особисто в містах Гданськ, Бєльсько-Бяла, Згеж, Битом. Прийти мають усі члени родини, включно з дітьми. Попередньо надішліть повідомлення на номер обраного центру. У тексті зазначте ім'я та прізвище латиницею, польський номер телефону заявника, кількість членів сім'ї, які перебувають у Польщі, місто проживання. Якщо в родині є особи з інвалідністю, то про них теж вкажіть. Дані краще вписувати польською та англійською, але можна й українською. Після перевірки реєстраційних даних отримаєте відповідь з адресою, датою та часом, коли варто прийти. Візьміть паспорт, польський номер Песель, свідоцтво про інвалідність за наявності.

Організація також допомагає продуктами, гігієнічними засобами, надають безплатну психологічну консультацію.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Українцям у Польщі платитимуть по чотири з половиною тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі