четвер, 09 липня 2020 00:31

Українців три доби тримали в ізоляторі

17 українців затримали в ­аеропорту грецьких Афін увечері 4 липня. Посадили в ізолятор, вилучили багаж і документи. Залишили мобільні.

Пасажири прибули у Грецію з Києва літаками авіакомпаній "Райанейр" і "Візейр". Більшість на відпочинок. Із вашої держави пускаємо лише з дозволом на проживання, пояснили митники.

Людей поселили в кімнату з двоярусними ліжками. Перший час не давали їжі та води.

— 3 години не дозволяли навіть сходити в туалет, — говорить одна із затриманих Анна Валевська. В Афінах мала пересісти на літак до французького Парижа, де навчається в бізнес-школі. — Потім дозволили набрати води із крана. Не було ні мила, ні туалетного паперу. Голі ліжка, моторошні стіни, решітки на вікнах.

Питну воду та засоби гігієни передали наступного дня з посольства України.

— Інцидент стався через помилки в роботі авіаліній. Мали переконатися, що в пасажирів є потрібні для в'їзду документи, — говорить заступник міністра закордонних справ ­Євген Єнін, 39 років.

7 липня додому літаками повернулися 13 людей. Анні Валевській і ще трьом українцям ­дозволили в'їзд у Грецію.

Для українських туристів греки заборонили вільний в'їзд із 1 липня. До цього на два тижні відкривали кордони, але вимагали проходити двотижневий карантин.

Зараз ви читаєте новину «Українців три доби тримали в ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі