четвер, 09 квітня 2020 00:35

У Криму заборонили відвідувати літніх людей

В анексованому Криму заборонили виходити на вулицю без потреби, закриті проходи до пляжів і набережних. Собак можна вигулювати не далі, як за 100 м від дому. Працюють тільки продуктові магазини й аптеки. На Керченському мості патрулі перевіряють авто, що заїжджають із Росії.

27 хворих на коронавірус виявили на півострові на 7 квітня, за даними окупаційної влади. 4,5 тис. осіб можуть бути інфікованими та перебувають під наглядом.

Заборонено відвідувати літніх людей. Продукти їм розвозять волонтери.

— Чому якимось людям можна доглядати за нашими батьками, а нам ні? — каже 34-річна Заремба Кустреїнова з Ялти. — Волонтери не куплять мамі й татові те, що потрібно. Особливо ліки за 6,5 тисячі рублів (2,2 тис. грн. — ГПУ). І це небезпечно — впускати в будинок невідомих.

Виїхати на підконтрольну частину України можуть тільки люди, які мають прописку на материку. В'їзд дозволений українцям із пропискою на півострові.

У лікарні окупованого райцентру Амвросіївка на Донеччині 4 квітня від коронавірусу помер чоловік. Відомо про шістьох інфікованих, кажуть у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

— За нашими даними, кількість хворих набагато вища, — говорять у відомстві. — У лікарні міста Кадіївка на окупованій території Луганщини російські вірусологи щодня оглядають бойовиків. А цивільні позбавлені належної меддопомоги.

До кінця тижня Червоний хрест планує направити на Донбас гуманітарну допомогу — тести на коронавірус, апарати штучної вентиляції легень, маски і рукавички.

Зараз ви читаєте новину «У Криму заборонили відвідувати літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі