субота, 23 серпня 2008 07:13

Туристи подолали Олешківські піски за півдня

У середу майже 40 людей подолали Олешківські піски — єдину піщану пустелю Європи. Вона розташована в Херсонській області неподалік Цюрупинського району. Ходу організувала обласна державна адміністрація до Дня Незалежності України. "ГПУ" розповідала про підготовку акції в номері за 19 серпня.

— Спочатку думали скасувати ходу через спеку, — кажуть в організаційному відділі Херсонської облдержадміністрації. — Та за декілька днів вона спала, тому вирішили піти. Усе минуло без ексцесів, ніхто не знепритомнів. Але досить часто зупинялися перепочити. Було багато жінок.

Територія Олешківських пісків — 15х20 км. Протяжність маршруту становила 6,5 км. Ділянку подолали більше ніж за півдня. У ході могли взяти участь усі охочі віком до 50 років.

До пішої ходи долучилося керівництво областей. Також ішли представники громадських організацій, спортсмени області, журналісти.

В облдержадміністрації хочуть, щоб до цієї пустелі приїжджало якомога більше туристів. Незабаром планують відкрити туристичний маршрут "Олешківські сафарі".

Зараз ви читаєте новину «Туристи подолали Олешківські піски за півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі