вівторок, 08 липня 2008 07:13

Українці оберуть "Сім природних чудес"

У понеділок розпочалася фінальна частина акції "Сім природних чудес України". Напередодні під час фестивалю "ЕтноЛіто" у Волинській області оргкомітет оголосив 21 претендента. Фіналістів обрали зі 100 найгарніших місць — за результатами опитування науковців.

Голосування триватиме з 7 липня по 26 серпня на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua.

У перший день голосування найбільше голосів набрав національний природний парк "Подільські Товтри" на Хмельниччині.

— Тут надзвичайно красиво. Це оригінальні природні краєвиди. Тут є ще незаймана природа, — каже Олександра Кучинська, заступник директора Національного природного парку "Подільські Товтри".

До переліку також увійшли: заповідник Асканія-Нова на Херсонщині, геологічний заказник "Базальтові стовпи" на Рівненщині, Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент у Криму, ландшафтний заказник "Буковинські водоспади" в Чернівецькій області, найвища гора України — Говерла на Івано-Франківщині, регіонально-ландшафтний парк "Гранітно-степове Побужжя" на Миколаївщині, Деснянська оболонь неподалік міста Новгород-Сіверський на Чернігівщині, Дністровський каньйон довжиною 250 км, що простягається через Вінницьку, Івано-Франківську, Тернопільську та Хмельницьку області, Дунайський біосферний заповідник на Одещині, заказник "Кам"яні могили" на Донеччині, Канівські гори на Черкащині, Карадагський природний заповідник у Криму, Кочубеївські дуби на Полтавщині, Мармурова печера в Криму, Олешківські піски в Херсонській області, Оптимістична печера на Тернопільщині, національний природний парк "Подільські Товтри" на Хмельниччині, озеро Світязь на Волині та озеро Синевир на Закарпатті, Урицькі скелі на Львівщині та Яблуня-колонія в Сумській області.

Зараз ви читаєте новину «Українці оберуть "Сім природних чудес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі