вівторок, 16 грудня 2008 17:34

Троє дітей загинули під лісовозом

Автор: фото прес-служби обласного УМВС
  Лісовоз-убивцю зупинили дві товсті сосни. Одне зі зламаних дерев упало на дах ВАЗ-21099. У салоні машини нікого не було
Лісовоз-убивцю зупинили дві товсті сосни. Одне зі зламаних дерев упало на дах ВАЗ-21099. У салоні машини нікого не було

У неділю в селі Згорани Любомльського району на Волині ховали півторарічну Олександру Саць і 15-річних однокласниць Ірину Семенюк і Юлію Войтович. Дівчат збила вантажівка-лісовоз. Вона в"їхала 12 грудня у натовп посеред села.

Трагедія у переддень святого Андрія розпочалася з незначної аварії. Інша вантажівка, ЗІЛ-130, о 20.00 збила на трасі біля місцевої школи п"яного 48-річного Анатолія, жителя сусіднього села Плоске. Той раптово вийшов на неосвітлену дорогу. Водій зупинив машину посеред траси, увімкнув аварійні вогні, допомагав потерпілому. Чоловік лежав на асфальті з обдертим обличчям, стогнав. Навколо зібрався натовп.

— Люди викликали міліцію і "швидку". Доки чекали інспекторів, селяни підходили, розглядали, чи бува не родич, — каже 40-річний Валерій, пасажир ЗІЛа.

Зі школи вибігли діти. Того вечора в актовій залі проводили театралізований вечір до свята Андрія. Потерпілому надавала допомогу медсестра сусіднього протитуберкульозного санаторію "Згорани".

— Оглядала травми, як мене раптом засліпило світло фар. Автомобіль нісся прямо на нас, — згадує 40-річна медсестра Надія Мохонюк. — Далі пам"ятаю страшний удар, крики, скрегіт.

Вантажівка-лісовоз МАЗ із причепом, якою керував 55-річний львів"янин Анатолій, налетіла ззаду на ЗІЛ. Кажуть, лісовоз їхав 60–80 км/год. Від удару його розвернуло і понесло на узбіччя, де стояли люди. Машина проламала бетонний шкільний паркан, знесла дві сосни. Зупинилася за 30 м, на шкільному стадіоні.

За кілька хвилин із райцентру приїхали інспектори ДАІ та "швидка". Міліціонери були шоковані, бо їхали за викликом на перше ДТП.

— Дорога не освітлюється. Всюди крики, плач, калюжі крові. Хтось кричить, що людей повбивало. Міліція шукає скалічених ліхтарями, — згадує свідок Микола Вовчук, 37 років.

Правоохоронці негайно доправили у райвідділ водія МАЗу. Виявилося, що лісовоз убив двох школярок і півторарічну Олександру Саць у візочку. Десятикласниці Юля Войтович та Іра Семенюк загинули миттєво. Вони поспішали з дому до школи, бо спізнювалися на вечір. Машина збила їх на тротуарі. Олександра Саць померла уві сні. Мати Ніна везла доньку додому зі спортивно-юнацької школи, де подружжя Саців працює тренерами. Жінка зупинилася, аби розпитати людей про аварію.

— Важко травмовано восьмеро людей. Троє загинули, п"ятеро в реанімації із забоями головного мозку та травмами, — кажуть у Любомльській районній лікарні.

На лікарняному ліжку опинилася медсестра Надія Мохонюк із переломами руки, ребер і забоєм живота. Також її 40-річна односельчанка та 15-річна десятикласниця, яка йшла поряд із загиблими дівчатами. 24-річний Олег Богдан лікує уражену печінку і зламані ключиці. Про травми водія МАЗу нічого не відомо. Де він, міліція не розголошує. Відомо, що чоловік був тверезим. У нього 15-річний стаж водіння, у ДТП раніше не потрапляв.

— Водій міг заснути або не розгледіти аварійні вогні на неосвітленій дорозі, — припускає Віктор Главічка, 35 років, із обласної ДАІ.

Сільрада зібрала пожертви для сімей загиблих. У родині Саців після трагедії зосталися двоє старших синів. У родині Войтовичів виховують двох дітей. Юля була старшою. А в сім"ї Семенюків після загибелі доньки Ірини залишився півторарічний син.

— Сумуємо і молимося за душі дітей усім селом. Будемо просити районну владу якось допомогти цим родинам, — каже Згоранський сільський голова Сергій Левчук, 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Троє дітей загинули під лісовозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі