вівторок, 03 вересня 2019 00:45

Суд виправдав екс‑беркутівця з Майдану

Дніпровський райсуд Києва 30 серпня виправдав колишнього бійця підрозділу міліції "Беркут" Андрія Хандрикіна. Його звинувачували у катуванні активістів Революції гідності.

"Суд вважає доречним виправдувальний вирок для Андрія Хандрикіна. Оскільки його причетність до злочину не доведена", — йдеться у рішенні.

Прокуратура просила для екс-"беркутівця" вісім років в'язниці.

— Адвокат заявив про неналежність доказів вини Хандрикіна. Хоча у нас були обґрунтовані доводи. Але суддя не дозволила нам висловитись, — каже керівник групи прокурорів Валерій Смирнов. — Ми будемо оскаржувати рішення. На це маємо місяць.

Хандрикін — один із трьох "беркутівців", які 20 січня 2014 року били активістів на вул. Грушевського. Біля входу на стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського спіймали двох протестувальників, побили, роздягли, знущалися. Потім переодягли і вивезли в райвідділ міліції. Двоє інших обвинувачених — Владислав Мастега та Артем Войлоков — навесні 2017 року втекли до Росії. На записаному відео заявили, що на Майдані "виконували конституційний обов'язок та захищали закон і порядок".

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав екс‑беркутівця з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі