пʼятниця, 05 серпня 2011 07:00

Сміття забирають із собою

Киянин Андрій Яковенко, 30 років, організовує подорожі. Разом із друзями створили компанію "СвітЗаОчі". Велосипедом об'їздив усю країну. Андрій склав перелік диких пляжів, що йому найбільше сподобалися. Там немає ні роздягалень, ні магазинів. По прісну воду треба ходити до джерела, сміття забирати із собою. Але ніколи не буває багато людей.

1. Лисяча бухта, між селами Прибережне та Курортне біля міста Судак у Криму. Пляж із дрібної темної гальки та піску з перетертих мушель. Дно бухти рівне, спуск у воду плавний. Зрідка трапляються великі камені.

2. Мис Айя, пляж "Інжир" неподалік селища Резервне поблизу Севастополя. Прозора вода, чиста галька, навколо — чагарники кримської сосни та ялівцю. Пахне морем і хвоєю.

3. Каларарські бухти між селом Золоте та містом Щолкіне неподалік Керчі. Це дика ділянка азовського узбережжя Криму, заповідний природний парк, берег протяжністю близько 20 км зі скелястими мисами й затишними бухтами з піщаними пляжами.

4. Мис Меганом у Криму. Розташований за 8 км від Судака в бік Коктебеля. Його бухти з пустельними пляжами і чистим морем.

5. Околиці мису Опук — широкий кримський пляж із уламків мушель. Неподалік село Яковенкове, 40 км від Керчі. Там рідко ступає нога людини.

6. Кримська частина Арабатської стрілки, між селами Соляне та Каменське — ідеально чистий жовтий пісок.

7. Пляжі на мисі Фіолент у Балаклавському районі Севастополя. Чисте повітря, прозора вода, тиша і квітучий мигдаль.

 

937

Стільки пляжів діють в Україні. Зокрема — 885 морських та 52 річкових. Наприкінці липня санепідемслужба дослідила якість води. 46 проб показали кишкову паличку.

У Криму не можна купатися в селах Сонячногірське та Малореченське. Заборона діє на пляжі "Океан" у Миколаєві, міських пляжах в Первомайську та Очакові на Дніпро-Бузькому лимані в Миколаївській області. Непридатні для відпочинку одеський морський пляж "Чорноморка" та річковий у Кілії. У Херсонській області закрито два річкових пляжі в Цюрупинську та один у Новій Каховці.

 

Зараз ви читаєте новину «Сміття забирають із собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі