пʼятниця, 08 листопада 2019 00:25

Родина захворіла на гепатит

Четверо людей з однієї вулиці захворіли на гепатит А у Кропивницькому. Звинувачують місцевий водоканал. Недугу підхопили від неякісної води, кажуть.

Захворіли дві сестри та їхні діти — 1 і 6 років. Усі живуть на вул. Кропивницького.

— Погано почувалася — висока температура, нудота, — говорить хвора Олеся Симухіна. — Усе через наш водоканал і фекалії, що потрапили в питну воду.

Улітку на вулиці ремонтували дорогу. Стався прорив труби. Ще тоді в питну воду потрапили фекальні стоки, кажуть мешканці.

У водоканалі прорив підтверджують.

— Протічка дійсно була. Але забруднення не могло потрапити у водопровідну мережу. Бо вона перебуває під постійним тиском, — розповідає директор підприємства Валентина Давидчук.

Версію з отруєнням водою спростовують у обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

— Дві сестри захворіли вдома. Звернулися по допомогу на 10-й день. Разом із ними живуть діти. А гепатит передається контактно-побутовим шляхом, — каже заступник директора центру Надія Оперчук. — Ми провели дезінфекцію, встановили нагляд за людьми, з якими контактували хворі з метою раннього виявлення хвороби. Дітей госпіталізували ще до того, як розвинулися симптоми недуги. Тому перебіг був легкий.

Спеціалісти провели аналіз водопровідної та бутильованої води, що вживали хворі. Збудників хвороби не виявили.

Із початку року в Кіровоградській області на гепатит А захворіли 20 людей. Торік — 12.

Зараз ви читаєте новину «Родина захворіла на гепатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі