середа, 03 лютого 2010 18:35

П"ять тварин загинули у зоопарку

Через 30-градусні морози в Луцькому зоопарку минулого тижня померли п"ятеро тварин: антилопа, ягня, орел, степовий сокіл-балабан і павич.

— Зоопарк не готовий до таких морозів. Щоб уберегти звірів від холоду, треба облаштувати спеціальні утеплені приміщення, зимники. Зараз там немає навіть скла, вікна затулили поліетиленом, — каже годувальник тварин Микола, 19 років.

Теплолюбні африканські тварини мерзнуть у літніх павільйонах. Хоча їхньому життю загрожує навіть температура -5°С.

Ягнят і кіз перед холодами перевезли до підсобного господарства у приміському селі Промінь. Великих хижаків утримувати поза межами зоопарку ніде. Та й приспати їх, аби безпечно перевезти в інше місце, нічим. Пневматична рушниця зі снодійними набоями коштує понад 2 тис. грн. А зоопарку ледь вистачає грошей на харчі для звірів.

— Щоб якось урятувати тварин, домовляємося із сусідами-колегами із зоопарку міста Рівне. Крім морозів, наших звірів убивають голод і хвороби — не вистачає корму та ліків. Немає навіть води. Її набираємо зі ставка на території або розтоплюємо сніг, — каже ветеринар зоопарку Ігор, 39 років.

У звіринці немає також карантинної кімнати, де лікували б тварин. Ветеринар щодня їздить до Луцька за 70 км, із райцентру Володимир-Волинський. Працює лише вдень. Якщо звірові стане зле вночі, врятувати його буде нікому.

До всього, утриманці зоопарку потерпають через зграї безпритульних собак. Перед Новим роком бродячі пси загризли оленицю.

Зараз ви читаєте новину «П"ять тварин загинули у зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі