вівторок, 30 липня 2013 05:30

"Путін застосував нову зброю"

Російський президент Володимир Путін відвідав круглий стіл "Православно-слов'янські цінності — основа цивілізаційного вибору України", організований лідером громадського руху "Український вибір" Віктором Медведчуком. Довго говорив там про спільність українців та росіян. Водночас із президентом України Віктором Януковичем поспілкувався лише 15 хв. безпосередньо перед молебнем на Володимирській гірці.

— Така поведінка російського президента багато чого пояснює, — каже політолог Віктор Небоженко, 60 років. — Чомусь у цій ситуації зважають лише на фігуру Віктора Медведчука. Вона вторинна. Усе набагато складніше. Раніше Путін користувався лише політичними чи економічними засобами тиску на Україну. То газ відключить, то товари на свій ринок не допустить. Цього разу він уперше застосував нову зброю — цивілізаційну. І це дуже чіткий сигнал Януковичу. Мовляв, у мене в підпорядкуванні 10 мільйонів православних, і саме вони вирішать твою долю 2015 року. Тут варто віддати належне і Януковичу. Він знав про цю конференцію та про наміри Путіна. Зробив усе, щоб завдати удару у відповідь. Саме в цей момент відбулась історична подія — обійнялись та поцілувались глави двох українських православних церков, патріарх Філарет та митрополит Володимир. Це було дуже принизливо і для Путіна, і для російського патріарха Кирила. По суті, ляпас.

Зараз ви читаєте новину «"Путін застосував нову зброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі