середа, 19 квітня 2017 07:21

Президент роздав нагороди військовим

Президент України 51-річний Петро Порошенко під час поїздки на Луганщину нагородив військових. Орден Богдана Хмельницького отримали сім бійців, орден "За мужність" — 14, медалі "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни" — троє.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня відзначили старшину Юрія Бублика. На Донбасі воює з 2014 року. У січні 2017-го брав участь у боях поблизу Авдіївки, коли противник намагався захопити українські позиції.

— Очолюваний Юрієм підрозділ завдав бойовикам поразки. Закріпився на вогневих рубежах і змусив ворога відступити, — розповіли в штабі АТО.

Орден "За мужність" отримав старший солдат Андрій Вахлаєв-Висоцький. З 2016-го — в зоні АТО. У грудні минулого року, незважаючи на поранення, прикривав відхід групи та допомагав евакуювати побратимів із поля бою.

Орденом також нагороджений молодший сержант Іван Вихрищук. У січні 2017 року помітив наближення диверсійної групи бойовиків. Батальйон зміг відбити контрнаступальні дії противника. Утримав позиції.

Орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав молодший сержант Євген Гузачов. У січні цього року під час мінометного обстрілу поранили трьох бійців. Євген під обстрілом сам проліз на спостережний пост до поранених. Надав їм першу допомогу й по одному витяг у безпечне місце.

Усього нагородили 157 військових. 26 захисників — посмертно і 66 поранених. Серед нагороджених — 48 воїнів 54-ї бригади, які несуть службу в районі Світлодарської дуги. 26 — бійці 36-ї бригади морської піхоти, виконують завдання на маріупольському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Президент роздав нагороди військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі