четвер, 19 листопада 2009 18:25

Переносити вакцину треба у пакетиках із льодом

— Хотів вакцинуватися перед другою хвилею епідемії грипу, — каже 26-річний Андрій Тимощенко з селища Піщанка на Вінниччині. — Ніде вакцини нема. Ні в аптеках, ні в лікарні. Що, у Вінницю їхати за 120 кілометрів?

"ГПУ" з"ясовувала, де можна зробити щеплення від грипу.


Районна лікарня

— Поки що вакцинувати немає як, — говорить заступник головного лікаря Піщанської районної лікарні Борис Собко, 53 роки. — Цього року безкоштовну вакцину не завозили. Хоча ми і робили заявку в область. Зробити щеплення можемо, якщо людина принесе свою вакцину. Та досі ніхто не звертався. Торік від сезонного грипу в районі безкоштовно щепили 50 осіб.

У районній аптеці вакцини від грипу не замовляють другий рік, бо люди не купують. У Піщанському районі 19 сіл, живуть близько 25 тис. людей.


Обласна лікарня

Робити вакцинацію треба тільки за місцем реєстрації. Про це повідомили у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова, у них такої послуги немає. У обласному управлінні охорони здоров"я чекають, коли міністерство виділить безкоштовні вакцини. Їх розподілять по райлікарнях.

Приватна лікарня

У трьох приватних вінницьких медичних закладах вакцинувати від грипу відмовилися.


Аптеки

В аптеках обласного центру протигрипозна вакцина інфулак коштує 84 грн. Однак продавці кажуть: деякі клієнти були незадоволені її дією, бо після щеплень все одно захворіли. Вакцину треба зберігати при температурі 3–5°С.

— Інакше за годину вона втрачає свої властивості, — пояснює фармацевт Геннадій Васильківський. — Переносити її від аптеки до лікарні треба у пакетиках із льодом.

Від початку епідемії на Вінниччині від ускладнень після грипу померли шість людей.

Зараз ви читаєте новину «Переносити вакцину треба у пакетиках із льодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі