четвер, 23 серпня 2012 00:30

На Вінниччині відкрили найбільшу в Європі кондитерську фабрику

Автор: фото: Ірина КОСТЕНКО
  На відкритті нової кондитерської фабрики ”Рошен” для вінничан співали Ніна Матвієнко, гурт ”ТіК” і Руслана
На відкритті нової кондитерської фабрики ”Рошен” для вінничан співали Ніна Матвієнко, гурт ”ТіК” і Руслана

Понад 10 тис. вінничан прийшли 21 серпня на вул. Липовецьку у Вінниці. Тут відкрили другу кондитерську фабрику Міжнародної корпорації "Рошен". За 19 місяців земельна ділянка на 16 га перетворилася із заболоченого бездоріжжя на територію європейського зразка. Корпорація "Рошен" створила з нуля  всю інженерну інфраструктуру, облаштувала територію, освітлення, проклала дороги та встановила фонтани на асфальті.

— У житті кожної людини є кілька знакових моментів: одруження, народження дитини. У моєму житті це ще й запуск вінницького фонтана і найкращої в Європі кондитерської фабрики, — каже на відкритті міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко. — Сьогодні у тестовому режимі тут працюють 204 робітники, а загальна потужність 2500 робочих місць. Проекту такого рівня в Україні більш немає.

Середня заробітна плата на кондитерській фабриці 6000 грн, вона офіційна. Робітники мають безкоштовне медичне обслуговування — корпорація на це витрачає 2 млн грн щороку. Також усі отримують проїзні документи та безплатно харчуються в їдальні.

Петро Порошенко говорить, що підприємство мало бути збудоване у Київській області.

— Маркетологи порахували, що так буде вигідніше  у фінансовому плані. Але вони не взяли до уваги, що на Вінниччині працює професійна команда, тут сприятливий інвестиційний клімат. І я жодної секунди не пошкодував, що корпорація вклала 600 мільйонів гривень у цей об'єкт і ще 30 мільйонів направила на соціальну інфраструктуру Вінниці.

Нова кондитерська фабрика працюватиме лише на місцевій сировині — молокопродуктах, борошні, цукрі. Це покращить бізнес-клімат Вінниччини та створить нові робочі місця. Запуск нових виробничих потужностей дозволяє додатково виготовляти близько 120 тис. т шоколадної та іншої продукції на рік. Сьогодні "Рошен" випускає до 200 видів кондвиробів.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині відкрили найбільшу в Європі кондитерську фабрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі