пʼятниця, 23 листопада 2018 00:10

На доставку пенсій виділять півмільярда гривень

Кабінет міністрів погодився профінансувати Укрпошті доставку пенсій у села. В проект бюджету на 2019 рік уперше для цього заклали 500 млн грн. Кошти спрямують на виплату зарплат працівникам сільських відділень.

— Цим ми забезпечимо безперебійну доставку пенсій і гарантуватимемо збереження робочих місць і зарплат співробітникам Укрпошти, які працюють у найменших населених пунктах України, — говорить міністр інфра­структури Володимир Омелян, 39 років.

Фінансувати будь-яке підприємство з бюджету країни — неправильно, каже колишній заступник міністра інфраструктури 49-річний Володимир Шульмейстер:

— Треба створити робочу бізнес-модель по компанії або радикально щось у підприємстві змінити. У бюджеті не має бути статей про допомогу організаціям, що, перебуваючи на ринку в напівмонопольному стані, не справляються з роботою.

Профінансувати Укрпошту вирішили, бо 26 жовтня генеральний директор підприємства Ігор Смілянський заявив, що з нового року компанія не доставлятиме пенсії. Це економічно невигідно.

— Кожне з відділень Укрпош­ти щомісяця зазнає збитків майже у 3 тисячі гривень. Зокрема через те, що доставку пенсій провадять за тарифами, які нижчі за собівартість послуги, — говорив Смілянський.

Через Укрпошту отримують пенсії майже половина українських пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «На доставку пенсій виділять півмільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі