пʼятниця, 17 лютого 2012 00:45

Митці відмовилися від президентської премії

Київська письменниця 56-річна Леся Воронина й художниця 60-річна Катерина Штанко відмовилися від книжкової президентської премії "Українська книжка року". Вони номінувалися за книжку "Сни Ганса Християна".

— Моя книжка перемогла у номінації "За видатні досягнення у художній літературі", — розповідає Леся Воронина. — Про новину повідомила Каті Штанко. І ми вирішили, що прийняти цю премію не можемо, бо не поділяємо політику влади, зокрема у гуманітарній сфері, й не збираємося миритися з тією вакханалією, яку вона затіяла зі ЗМІ, музеями, вишами і школами. Рішення прийняла без вагань. Мою думку видавництво поважає.

— Підтримую Лесю Воронину. З владою не можна співпрацювати. Вона антиукраїнська, — каже письменник 37-річний Анатолій Дністровий. — Творча спільнота мислить категоріями громадянського суспільства. Для нас важливіше жити в нормальній країні, де будуть чесні і прозорі правила гри, людина буде захищена, а не отримувати нагороди. Анна Ахматова ніколи не йшла на співпрацю з радянською владою. Їй все життя перешкоджали, але врешті вона перемогла. Вчинок Ворониної — не піар-хід. Вона за все життя себе нічим не зганьбила.

Зараз ви читаєте новину «Митці відмовилися від президентської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі