вівторок, 12 вересня 2006 18:16

Мер Вінниці дав гроші на операцію глухій дитині

Автор: фото: з родинного архіву Гройсманів
  Мер Вінниці Володимир Гройсман із дружиною Оленою (на фото — праворуч) виховують двох дочок — 16-річну Юлю і 7-річну Крістіну
Мер Вінниці Володимир Гройсман із дружиною Оленою (на фото — праворуч) виховують двох дочок — 16-річну Юлю і 7-річну Крістіну

Ганнуся Позднякова з Вінниці народилася з вадою слуху. Зараз їй два з половиною роки, і вона розрізняє звуки тільки за допомогою слухових апаратів. Якщо до трьох років дівчинку прооперують, вона буде чути. Якщо ні — залишиться глухою назавжди.

— Дитині можна вживити так зване електронне вушко, яке замінить їй власне, — розповідає директор київського Інституту отоларингології, професор Дмитро Заболотний. — Ми могли б прооперувати дівчинку й безплатно, але в інституті велика черга — 180 дітей — на таку операцію за бюджетні кошти.

Операція коштує 110 тис. грн. Світлана Позднякова, мама Ганнусі, працює вчителькою хімії у вінницькій школі N 5. Аби дістати гроші, оббивала пороги місцевих бізнесменів і депутатів. І — безрезультатно.

— Я зателефонував міністрові охорони здоров"я країни Юрію Поляченку і той охоче взявся допомогти, — розповідає "ГПУ" 28-річний Володимир Гройсман, мер Вінниці. — Ганнусю вирішили прооперувати в київському Інституті отоларингології. Треба було терміново зібрати гроші на операцію.

Мер попросив секретарку зателефонувати двадцяти місцевим бізнесменам. 17 із них — майже всі депутати міськради — погодилися допомогти. 110 тис. грн розділили порівну. Кожен перерахував по 6,5 тис. грн. У тому числі й мер.

Гройсман — наймолодший мер в Україні

— Сьогодні я бізнесом не займаюся, і колишніх фінансових можливостей не маю. Але намагатимуся зарадити всім, хто потребує допомоги, — каже Гройсман.

Мама Ганнусі, Світлана Позднякова, до операції не хоче розповідати про доньку.

— Зате після операції напишу президентові, який у нас чудовий мер, — каже Світлана.

— Володя у нас із 14 років працював — у майстерні, де робили декоративні металеві решітки, з другої години дня до сьомої вечора, після школи, — розповідає "ГПУ" батько мера Борис Гройсман, власник вінницького магазину "Гранд". — Гнув із напарником решітки, до тонни металу за робочу зміну перевертав. На зароблені гроші часто купував подарунки мамі. А мені допомагав оплатити ремонт машини. Скупим ніколи не був. Коли став депутатом міськради, то вітав на Новий рік і День Перемоги ветеранів, давав продуктові набори. Гречка була, цукор, ковбаса, цукерки, навіть пляшка винця.

Володимир Гройсман — наймолодший мер в Україні. Він керує містом від квітня 2006 року. Обраний як позапартійний кандидат. Кілька разів встиг здивувати своїх виборців. Приміром, відмовився поїхати до Швейцарії у відрядження, коли градоначальник Цюріха вирішив подарувати Вінниці трамваї.

— Поїде спеціаліст, я в трамваях не розбираюся, — сказав Гройсман.

У нього двоє дітей: десятикласниця Юля, донька дружини від першого шлюбу, і Крістіна, яка недавно пішла до другого класу.

1978, 20 січня — Володимир Гройсман народився у Вінниці, у сім"ї службовців
1992 — почав працювати слюсарем у малому підприємстві "Школяр"
1994, серпень — призначений комерційним директором торговельного підприємства "Око"
2002 — став депутатом Вінницької міської ради
2005, листопад — секретар міськради
2006, березень — обраний Вінницьким міським головою

Зараз ви читаєте новину «Мер Вінниці дав гроші на операцію глухій дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі