середа, 11 жовтня 2006 18:22

Мандрівник з Чернігова дійшов до Краю Світу

35-річний Олександр Волощук із Чернігова, який здійснює навколосвітню подорож автостопом, дістався до Шикотану — одного з Курильських островів, на якому є мис Край Світу.

— І в кого він такий вдався, — бідкається мати мандрівника Любов Волощук, 55 років, — У роду ні по моїй лінії, ні по чоловіковій таких непосидючих не було. А Сашко вже обійшов і північ Росії, і в Чечні був, і всю Грузію пройшов, а тепер ще й по монгольській пустелі хоче погуляти.

У подорож Волощук вирушив на початку липня з Красноярська, що в Росії. Пройшов Бурятію, Якутію, Читинську та Магаданську області. Під час мандрівки він зустрічався з активістами українських національно-культурних товариств у Росії. Збирав матеріали про репресованих чернігівців, відвідав місця заслання Василя Стуса та Сергія Корольова. Брав участь у закладці православних храмів у Тинді та Нерюнгрі. Мандрівник везе із собою ракети для відлякування ведмедів, але з тваринами ще не зустрічався — бачив тільки сліди. Зате побував на озерах Джека Лондона. У затоці Дельфін на Шикотані місцеві браконьєри вчили Волощука ловити креветок.

— Мером Магадана є Печорний — українець з Буковини, — пише Олександр Волощук у листі до друзів. — А найбільш активною є українська діаспора на Сахаліні.

Землякам у Росії він подарував  диски з українською музикою та записаним "Кобзарем" від чернігівського товариства "Просвіта".

Зараз ви читаєте новину «Мандрівник з Чернігова дійшов до Краю Світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі