четвер, 30 січня 2020 00:45

Лютий буде теплий

Початок лютого буде теплий. У перші дні температура плюсова. Найтепліше на Півдні — до +12°C. Мінусова температура очікується тільки у Карпатах. В інших регіонах незначні морози можливі вночі.

Середня температура буде вищою за кліматичну норму на 2–3 градуси, прогнозують синоптики.

— Утримується така ж тенденція, як і в січні, — каже заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, 46 років. — На початку лютого по усій країні пройдуть атмосферні фронти із помірним дощем та мокрим снігом. У Карпатах снігу підкине добре — до 20–30 сантиметрів. Очікуємо хуртовини. На решті території сніжний покров 1–2 сантиметри, подекуди до 5. Протримається недовго, бо удень переважатиме плюсова температура.

Морози у перший тиждень місяця якщо і будуть, то невеликі — до 6 градусів. Лютневі заметілі, ожеледиці та стихійні явища можливі. Як і періоди з холодною погодою. Але найближчим часом не чекаємо.

Аномально теплий лютий прогнозує кліматолог Віра Балабух, 54 роки.

— Останні роки для зими характерне підвищення мінімальних температур. Однак кількість днів із сильними морозами довгий час не змінювалася. Тому лишається висока ймовірність притоку холодного повітря.

Народний синоптик 80-річний Леонід Горбань прогнозує морози протягом усього місяця. Каже, що найхолодніше буде 10–18 лютого, коли температура може знизитися до мінус 19.

Зараз ви читаєте новину «Лютий буде теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі