середа, 01 червня 2011 00:30

Львів'ян агітують 22 червня не виходити на вулицю

22 червня, у річницю нападу Німеччини на Радянський Союз, до Львова хочуть приїхати депутати обласних рад із південних та східних областей і Держдуми Росії. Також партійні організації Білорусі, Молдови, Казахстану.

Така заява з'явилася після подій 9 Травня у Львові. Тоді біля пагорба Слави та Марсового поля зіткнулися представники націоналістичних сил і Комуністичної партії, "Рускоє єдінство" та ветерани. Делегацію з інших областей має очолити голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Гості хочуть покласти квіти до пам'ятників загиблим під час війни.

В інтернеті почали обговорювати цей візит. На львівських форумах городян закликають в цей день не виходити на вулицю, не їздити транспортом, зачинити усі бари та магазини. Середу, 22 червня, пропонують зробити вихідним.

— У період свинячого грипу мас-медіа закликали усіх не виходити з дому. А Юлія Тимошенко тим часом завозила ліки, маски. Цей грип був вигідний певній політичній силі, — каже львів'янин 41-річний Петро Адамик, депутат міської ради від "Пори", власник двох ресторанів у місті. — Так само і зараз це 22 червня дуже потрібне одній маргінальній політичній силі. Ми повинні по усіх каналах говорити не про залякування, а про те, що львів'яни до таких акцій не мають ніякого відношення. Закритися на день по хатах. Ці заходи і балачки не вартують такої уваги, тим більше участі бізнесу. Навпаки, Львів — гостинне місто. І ми радо приймаємо іногородніх. Звичайно, узаконений Верховною Радою червоний прапор стане символом біди в Західній Україні. Але ми у Львові — толерантні люди. Тому не вдаватимемося до насилля через червоний прапор, який хтось собі понесе. Доки він не заважатиме нам жити фізично.

Зараз ви читаєте новину «Львів'ян агітують 22 червня не виходити на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі