вівторок, 26 лютого 2013 06:00

Лауреат премії Лесі Українки пише вірші на світанку

— Як каже мій видавець Іван Малкович, моя відмінність від інших дитячих авторів, що пишу сучасні вірші, створені людиною міста. Але тим не менше люблю село. Бо решта моїх текстів і мукає, і ґелґоче — є там і корови, й гуси. Та сюди відібрали більш міські поезії, — говорить поет 72-річний Григорій Фалькович про свою збірку "Хвацькі вірші".

20 лютого назвали лауреатів Національної премії ім. Лесі Українки за 2012 рік. Нагороду дають найкращим літературно-мистецьким творам для дітей та юнацтва. Книжка Фальковича перемогла у літературній номінації.

Григорій Аврамович розказує, що зазвичай творить о четвертій-п'ятій ранку.

— Тоді вмикається мій внутрішній комп'ютер і не дає спати. Починають вилітати рядки. Початок найчастіше буває абсолютно неконтрольований. Тому поруч завжди лежить диктофон.

Премію присудили ще у двох номінаціях. За книжкові ілюстрації її отримала художниця Марина Пузиренко, яка оформила видання "Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми". Найкращою театральною виставою назвали "Пригоди бременських музикантів" Київського театру оперети. Розмір грошової винагороди — 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Лауреат премії Лесі Українки пише вірші на світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі