четвер, 07 серпня 2008 07:15

Із літніх таборів діти повертаються із запаленням мозку

Понад 30 дітей потрапили до Харківської інфекційної лікарні з діагнозом менінгіт — запалення кори головного мозку.

10-річна Олександра Козіна повернулася з кримського табору відпочинку з високою температурою тіла. Дівчину нудило.

— Жарознижуюче не допомогло. Викликали "швидку", — розповідає батько Михайло Козін. — Лікар поставив діагноз — менінгіт. Сказав, що це досить поширений діагноз для дітей, які повернулися з моря.

Діагноз Олександри підтвердили результати аналізів у інфекційній лікарні. Зі схожими симптомами в цьому закладі перебувають 48 дітей. У 30 із них — менінгіт.

Утім, медики не вважають це епідемією чи спалахом. Мовляв, високу температуру, слабість і блювоту викликають багато інших інфекцій. До того ж у всіх 30 хворих дітей були різні джерела зараження.

— Улітку йде концентрація хворих у таборах і в місцях відпочинку. Вони купаються в одній воді, в одних їдальнях харчуються, — пояснює Дмитро Кухар, головний лікар Харківської дитячої інфекційної лікарні.

— У жодному разі це не епідемія. Просто йде сезонний підйом, — каже Людмила Полякова з обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Батька Олександри Козіної такі пояснення не задовольняють. Він вважає, що лікарі не говорять усієї правди:

— Відділення переповнене, у палатах немає вільних місць — і це не спалах?

Зараз ви читаєте новину «Із літніх таборів діти повертаються із запаленням мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі