вівторок, 01 червня 2010 06:00

Ілько Кучерів помер від раку легенів

 

29 травня у віці 55 років помер Ілько Кучерів. Він був директором фонду "Демократичні ініціативи", одним із засновників Народного руху, колишнім радником В"ячеслава Чорновола.

2010-го у Кучеріва лікарі діагностували рак легенів. Призначили хіміотерапію. Грошей на лікування не вистачало, кошти збирала сім"я та друзі.

— Відчуваю колосальну підтримку від людей. До мене телефонують, пишуть і з України, і з Європи, і зі Сполучених Штатів. Я всім дуже вдячний. Залишаюся оптимістом. Ніхто з нас не знає, скільки нам відведено, — писав Ілько Кучерів на сайті фонду "Демократичні ініціативи" за день до смерті.

— Ще напередодні, у п"ятницю ми збиралися і обговорювали наші майбутні задуми, як нам розвиватися далі, як стати більш ефективними і впливовими. Причому Ілько наполягав, що перспектива має розроблятися на 20 років і ніяк не менше. Дехто виявив скепсис, чи треба так надовго щось планувати? "Треба думати, що ми залишимо по собі", — відповів Ілько. Зараз ці його слова набули особливого значення, — пишуть у понеділок колеги Кучеріва.

Співробітники називають покійного ініціатором проведення перших екзит-полів в Україні, які змусили владу чесно підраховувати голоси на виборах. Ілько, за словами його знайомих, завжди комусь допомагав. Він залишив дружину і двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «Ілько Кучерів помер від раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі