середа, 19 квітня 2017 07:05

Генерал Назаров перекладає вину на Муженка

Екс-керівник штабу АТО генерал-майор ЗСУ 60-річний Віктор Назаров заявив, що не віддавав наказу, після якого загинули українські десантники.

— Визначили людину, на яку можна все повісити — 49 життів. Намагалися потім під цю людину зібрати докази. Як виконували й організовували цей переліт — мені невідомо. Це була відповідальність керівника оперативної групи, — говорить генерал. — Усі накази тоді віддавав керівник антитерористичного центру, а нині начальник Генштабу Віктор Муженко. Дав мені вказівку підготувати відповідне розпорядження. Я цю роботу організував. Відправив заявку, щоб перекинути сили й засоби. Завдання і розпорядження віддавав Генштаб, — сказав Назаров.

Віктора Назарова 27 березня визнали винним у недбалому ставленні до служби й засудили до семи років тюрми. У ніч із 13 на 14 червня 2014 року бойовики на Луганщині збили з ракетного комплексу військово-транспортний літак Іл-76. 40 десантників 25-ї бригади ЗСУ та дев'ять членів екіпажу загинули.

— Під час судових засідань було надано всі матеріали за фактом збиття Іл-76, що є у відкритому доступі. Зокрема, й цю інформацію щодо алгоритму прийняття рішень під час бойових дій. Тут немає нічого нового або сенсаційного, — прокоментували у прес-службі АТО.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Назаров перекладає вину на Муженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі