пʼятниця, 05 липня 2019 06:56

Фільм "Гуцулка Ксеня" покажуть у Японії

Український фільм "Гуцулка Ксеня" отримав Гран-прі міжнародного кінофестивалю в Японії. Проходив із 28 червня до 1 липня в місті Атамі, що має статус японського Голлівуда. Стрічку покажуть в усіх кінотеатрах країни.

— Це перший український мюзикл за новітньої історії, що отримав міжнародне визнання, — каже голова Держкіно Пилип Іллєнко, 41 рік. — Створений за підтримки держави. Це вагомий доказ того, що оновлені українські фільми й культура цікаві світу.

На розгляд відбірної комісії фестивалю цьогоріч надіслали понад 1200 фільмів з усього світу. У конкурсній програмі ігрового кіно "Гуцулка Ксеня" була однією з п'яти картин. Нагороду режисерці 53-річній Олені Дем'яненко вручила зірка японського кіно Каорі Момої, 68 років.

Комедійний мюзикл "Гуцулка Ксеня" зняли на основі оперети композитора Ярослава Барнича 1938 року. Дія відбувається 1939-го в карпатському селі Ворохта, теперішня Івано-Франківщина. У готель "Оселя Говерла" зі США приїжджає американець українського походження Яро. Шукає українку, щоб одружитися. Так утілить заповіт батька й отримає у спадок мільйон доларів. Головні ролі виконали 18-річна Варвара Лущик та американець українського походження Максим Лозинський. Фільм знімали в Києві, на кіностудії ім. Олександра Дов­женка, у Карпатах і на Житомирщині.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Гуцулка Ксеня" покажуть у Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі