вівторок, 08 травня 2018 05:45

Денис Начосний загинув за чотири дні після одруження

Протягом квітня Україна втратила 21 воїна

Публікуємо поіменний список полеглих у квітні захисників України. Нам відомо про смерть 21 бійця. Восьмеро — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна.

Наймолодшому із загиблих воїнів було 19 років, найстаршому — 50.

25 квітня сталося найбільше обстрілів — 76. 11 бійців поранили. Найспокійнішими на фронті були 1, 2, 4, 5, 11, 22 квітня. 20 квітня загинули найбільше — троє воїнів. Упродовж місяця 88 військовослужбовців були поранені.

Ворожі війська порушували режим тиші 1365 разів.

8 квітня

Володимир "Май" Майборода, 50 років, із Мелітополя Запорізької області. Підірвався на міні неподалік селища Зайцевого на Донеччині. Прапорщик, заступник командира взводу розвідки 24-ї механізованої бригади Збройних сил імені Короля Данила. Воював з літа 2015 року. Залишилися мати, дружина й донька.

12 квітня

Денис "Чечен" Начосний, 31 рік, із Генічеська на Херсонщині. Загинув від кулі снайпера, рятуючи тяжкопораненого товариша поблизу селища Піски на Донеччині. Народився в селищі Маркєєв Чаплинського району на Херсонщині. Сержант, заступник командира взводу у 34-му батальйоні "Батьківщина" 57-ї бригади ЗСУ. Виконував обов'язки командира. 8 квітня в Дениса закінчилася відпустка, під час якої він одружився в Генічеську. Через чотири дні після повернення в Піски загинув. Залишилися батьки, дружина та донька від першого шлюбу.

16 квітня

Максим Черкун, 20 років, із Кривого Рогу Дніпропетровської області. Загинув під час мінометного обстрілу селища Піски на Донеччині. Сержант, командир протитанково-кулеметного відділення у 34-му батальйоні "Батьківщина" 57-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки й сестра.

17 квітня

Михайло "Лемберг" Шозда, 50 років, зі Львова. Загинув від наскрізного поранення шиї кулею снайпера поблизу Горлівки на Донеччині. Це сталося на третій день після ювілею, який відзначав на фронті. Старший сержант, боєць 24-ї бригади ЗСУ імені Короля Данила. Підписав контракт на службу в січні 2017 року. Залишилися батьки, брат, сестра, дружина, син та донька.

20 квітня

Євген "Подгон" Хоменко, 20 років, із міста Вільногірськ Дніпропетровської області. 18 квітня отримав тяжке осколкове поранення голови від вибуху снаряда в Павлополі на Донеччині. Помер 20 квітня у лікарні імені Іллі Мечникова в Дніпрі. Навідник гаубиці в полку Нацгвардії "Азов". Був на війні з липня 2016-го. Залишилися батьки й молодший брат.

20 квітня

Геннадій "Одеса" Широкий, 48 років, із села Московка Куп'янського району Харківської області. Помер не приходячи до тями у Голов­ному військовому госпіталі Києва. Торік 24 грудня отримав тяжкі осколкові поранення в Авдіївській промзоні на Донеччині. Переніс дві операції, був у комі. Старший солдат, водій у 3-му батальйоні 25-ї повітряно-десантної бригади ЗСУ.

20 квітня

Олександр Матус, 36 років, із Лисичанська Луганської області. Загинув внаслідок обстрілу з бойової машини піхоти поблизу селища Кримське на Луганщині. Солдат, розвідник 53-ї бригади ЗСУ. Контракт на службу підписав у червні 2017 року. Був майстром спорту з кікбоксингу, неодноразовим чемпіоном України, призером чемпіонату України з боксу. Залишилися дружина та дві доньки.

21 квітня

Сергій "Кузнєц" Перепелиця, 40 років, із села Званівка Бахмутського району на Донеччині. Підірвався в авто на міні в районі Світлодарської дуги. Працював ковалем на Донецькій залізниці. У липні 2016-го обрали депутатом Званівської сільради. Підписав контракт на службу у січні 2017-го. Із березня того ж року служив на посаді головного сержанта роти в 46-му окремому батальйоні спецпризначення ЗСУ "Донбас-Україна", що входить до 54-ї Бахмутської бригади. Залишилися донька й син.

У квітні трапилося 13 випадків смерті не в бою або за невстановлених обставин.

3 квітня

Сергій Бібко, 58 років, з міста Ланівці на Тернопільщині. Помер від інсульту неподалік міста Попасна на Луганщині. Солдат 44-ї бригади ЗСУ. На фронт пішов добровольцем, 2016-го підписав контракт. Залишилися брат, дружина, донька й малий онук.

6 квітня

Олексій Веніков із міста Новоград-Волинський на Житомирщині. Скоїв самогубство після повернення із зони бойових дій, пишуть ЗМІ. Майор, брав участь в АТО у складі 30-ї бригади ЗСУ. Залишилися дружина, яка також служить у бригаді, та двоє неповнолітніх синів.

7 квітня

Ігор Кобринчук помер у госпіталі після тривалої хвороби. Солдат, механік-водій танкового взводу 14-ї бригади.

11 квітня

Максим "Бача" Гаврик, 50 років, із Харкова. Помер від інфаркту. Учасник АТО, сапер, командир відділення 22-го батальйону "Харків" 92-ї бригади ЗСУ.

15 квітня

Денис Кравченко, 28 років, із села Чорноморівка Каховського району на Херсонщині. Знайшли мертвим у річці Інгул 15 квітня. Був у відпустці. Востаннє вийшов на зв'язок 4 квітня із Кропивницького. Ознак насильницької смерті не виявили. Подію назвали нещасним випадком. Учасник АТО, старший солдат 3-го окремого полку спецпризначення ЗСУ. Залишилися мати, дружина й син.

15 квітня

Анатолій Іллюх, 48 років, із села Вербка Ковельського району на Волині. Помер у зоні АТО. Родом із Ковеля на Волині. Старший солдат, водій-­електрик військової частини А2042 у Ковелі. Залишилися дружина й син.

19 квітня

Іван Жекало, 46 років, із села Голинь Калуського району Івано-Франківської області. Помер усі сні від раптової зупинки серця. Розвідник 21-го батальйону "Сармат" 56-ї бригади ЗСУ. Виконував завдання в секторі "М" у Маріуполі. Залишилися мати та двоє синів.

20 квітня

Павло Король, 34 роки, з міста Волочиськ на Хмельниччині. Загинув під час несення служби в зоні АТО. Місце й обставини не уточнюють. Боєць 24-ї бригади ЗСУ імені Короля Данила. Залишилися мати і брат.

24 квітня

Дмитро Шепцов, 41 рік, з Одеси. Помер від ішемічного інсульту. До 2014-го жив у Севастополі. Підполковник, учасник АТО. Останнім часом працював на Донеччині у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Залишилися батьки, брат, дружина та троє дітей. Старший син служить у ЗСУ.

28 квітня

Костянтин Паршенко, 25 років, із Кам'янця-Подільського Хмельницької області. Загинув при виконанні службових обов'язків біля селища Новоайдар на Луганшині. Обставини не уточнюють. Народився в селі Рудківці Новоушицького району на Хмельниччині. Залишилися батьки та брат.

29 квітня

Володимир Хоптяр, 38 років, з Ярмолинецького району Хмельницької області. Помер неподалік Попасної на Луганщині. П'яний товариш по службі вдарив Володимира прикладом у скроню, за повідомленнями з соцмереж. Він звернувся до лікарні, але помер від мікроінсульту та зупинки серця. Боєць 14-ї бригади ЗСУ. Залишилася дружина й малолітній син.

29 квітня

Олександр Бондар, 27 років, з Охтирки на Сумщині. Помер у зоні АТО. Місце й обставини не уточнюють. Служив у 53-й бригаді. Залишилася баба.

30 квітня

Олександр Микитюк, 19 років, із села Білий Рукав Хмільницького району на Вінниччині. Знайшли з кульовою раною голови в Авдіївці на Донеччині. Був у військовій формі. Причини смерті з'ясовують. Старший солдат 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. На фронт пішов у 18 років. Підписав контракт 27 квітня 2017-го. Залишилися батьки та сестра.

Едуарда Слободяна 3,5 року вважали безвісти зниклим

У квітні поховали двох загиблих бійців, яких раніше вважали безвісти зниклими.

14 квітня у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині попрощалися із загиблим військовим 28-річним Едуардом Слободяном. Його 3,5 року вважали безвісти зниклим. Востаннє вийшов на зв'язок 5 вересня 2014-го. Загинув у бою поблизу селища Цвітні Піски на Луганщині. Упізнали за допомогою тесту ДНК. Молодший сержант 80-ї бригади ЗСУ.

25 квітня у Чернігові перепоховали 34-річного Андрія "Птаху" Лебедєва. Загинув 29 січня 2015 року на блокпосту поблизу Вуглегірська на Донеччині. Спочатку поховали на Краснопільському кладовищі Дніпра як тимчасово невстановленого захисника України. Перед тим узяли зразок ДНК. Солдат, кулеметник у 13-му батальйоні "Чернігів-1" 58-ї бригади ЗСУ. Жив у Чернігові. Залишилися мати й дружина.

Зараз ви читаєте новину «Денис Начосний загинув за чотири дні після одруження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі