пʼятниця, 07 серпня 2009 07:31

Чоловік убив матір і дитину

3 серпня хворий на шизофренію убив ножем 7-річну Ірину Кравець та її матір 25-річну Мар"яну. Трагедія сталася в Івано-Франківську, біля будинку N20 на вул. Будівельників, де жили обоє.

Зі слів родини, того вечора Мар"яна із дитиною поверталася від подруги. Дім на вул. Будівельників — за 50 м від освітленої траси, неподалік на лавках сиділи підлітки. Кажуть, Мар"яна не зрозуміла всієї небезпеки, коли в темряві до неї почав чіплятися чоловік. Сусіди розповідають, донька почала захищати матір, і це розізлило нападника. Він ударив дитину ножем у живіт, прокрутив його, як штопор, і вивернув нутрощі. Мар"яна кричала про допомогу.

— Думала, сусіди знову випустили булів без повідка, а пси когось налякали, — згадує 55-річна Катерина, жителька першого поверху будинку. Вона чула крики.

На вулицю вибіг 22-річний Юрій Викалюк, ударив ногою злочинця, який сидів на скривавленій жінці. Той почав тікати. Юрій наздогнав чоловіка, скрутив. Люди викликали міліцію і "швидку". Дитина померла на місці. Мати — дорогою в лікарню, від численних ножових ран горла.

— Тато з мамою поверталися зі стоянки, все бачили. Іринка померла на руках мого тата, — каже 9-річна Анастасія Зубило. Вона товаришувала з Іриною, училися в одній школі.

— Два вбивства скоїв 32-річний психічно хворий Ігор. Зараз він ізольований, — каже керівник прес-центру обласної міліції Василь Гультайчук. У міліції говорять, нападник кілька разів лікувався від шизофренії в закритому закладі. Після кризу його виписували, батьки відвозили на Тернопільщину. 3 серпня Ігоря привезли до Івано-Франківська, аби лікувати. Почувши, що мати викликає бригаду медиків, він ухопив кухонного ножа й вибіг на вулицю. Першими побачив Мар"яну з донькою.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік убив матір і дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі