вівторок, 24 квітня 2018 06:40

Чергова по залізничній станції прийняла пологи

Чергова по залізничному вокзалу Дарниця 34-річна Яна ­Якименко прийняла пологи в Наталії, 41 рік, із Шостки. 17 квітня жінка їхала поїздом №777 "Шостка — Київ" у Центр акушерства і гінекології. О 22:17 потяг зупинили на Дарниці, бо у вагітної почалися передчасні пологи.

— Оператор передав нам, що на пероні треба зустріти жінку, в якої відійшли води. "Швидка" їде. У чергової лікарки в цей час була важка пацієнтка в медпункті, тому пішла я. Контролер Ліда Матяш взяла в Наталі три сумки, які та везла в пологовий. Ледь дійшли 20 метрів до останньої лавки на пероні, як почалося, — пригадує Яна. — Прийняла дитину я, допомагав пасажир із досвідом партнерських пологів. Дівчинка народилася маленька. Я їй прочистила носик — і маля задихало, не плакало. У Наталі в сумці були пелюшки, дитину сповили. Поклали матері на живіт. За 10 хвилин приїхала "швидка". Не думала, що все може бути так швидко. Перелякалася. На нашій станції таке сталося вперше.

У Наталі є двоє дітей. Третя донька мала народитися за два тижні.

Яна Якименко живе в Києві, одружена, виховує сина.

Зараз ви читаєте новину «Чергова по залізничній станції прийняла пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі