пʼятниця, 24 червня 2016 06:05

Пляшку віскі продають за мільйон гривень

Автор: Геннадій Гнип
  Віскі ”Балвені” витримане 50 років
Віскі ”Балвені” витримане 50 років

У супермаркеті "Ле Сільпо" неподалік Бессарабського ринку продають шотландське віскі "Бал­вені" за 1 млн грн. 0,7-літрова пляшка стоїть за склом. Це — найдорожчий алкоголь в Україні. Міцність напою становить 45,4 градуса.

— Відвідувачі фотографуються з пляшкою. Питають, чи не помилилися з ціною. Один зауважив, що стільки коштує квартира в центрі Одеси, — розповідає сомельє Максим Желіба, 24 роки. — Перед виходом на пенсію головний майстер фірми "Бал­вені" Девід Стюарт особисто закоркував хересовий спирт у дві бочки. Через 50 років його розлили в 131 пляшку. Більше такого не буде. Таке віскі купують для колекції чи на подарунок.

Досі найдорожчими віскі в магазині був "Ґленфіддіч" 26-річної витримки за 30 тис. грн і "Макаллан" за 20 тис. Його розлили 21 рік тому. Французькі коньяки пропонують по 60 тис. грн за пляшку, вина — по 119 тис.

Супермаркет "Ле Сільпо" розташований у підвальному поверсі торговельного центру "Мандарин плаза". При вході працює відділ овочів та екзотичних фруктів. Кілограм мангустана коштує 486 грн, лонгану чи лічі — 599 грн, голландські помідори чері — 649 грн. Гриб чорний трюфель продають по 599 грн за 10 г. У рибному відділі копчене філе кликача можна придбати за 243 грн/100 г.

Зараз ви читаєте новину «Пляшку віскі продають за мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі