середа, 11 січня 2017 00:00

Браконьєри вбили оленів у заповіднику

У заповіднику "Вільшане" на території Новосанжарського району Полтавської області браконьєри вбили двох благородних оленів.

Найближче село — Великий Тростянець. Місцеві почули постріли. Повідомили природоохоронцям, депутатам і громадським активістам.

— Браконьєри розрубали тушу на березі річки. Голову з рогами забрали на трофей. По слідам видно, була велика група людей на автомобілях, — каже депутат Полтавської облради 48-річний Руслан Рогов.

Входити на територію урочища й полювати там заборонено.

— Перед Новим роком біля села була канонада. Мисливці закривали сезон полювання. Тому їхали цілі колони позашляховиків. У мисливському товаристві розводять кабанів, козуль, оленів, муфлонів і ланей. Щоб полювати, треба мати ліцензію. Найдешевша коштує від 5 тисяч гривень. А на оленя може сягати й до 25. Це дозволяють собі тільки багатії — аграрії, прокурори та бізнесмени. Для них спеціально влаштовують такі полювання, — говорить місцевий житель 37-річний Валентин Рудь.

Благородні олені живуть у Карпатах і Криму. На території України тварини зустрічаються лише в мисливських господарствах. Полювання дозволене за наявності ліцензії та за присутності єгерської служби. Якщо оленя вбили без ліцензії, штраф сягає 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри вбили оленів у заповіднику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі