середа, 28 грудня 2005 18:49

Бомжі підпалили собор у Луцьку

 

Нещодавно в луцькому Свято-Троїцькому соборі сталася пожежа. Двоє бомжів підпалили підвал. Семінаристи, що живуть і навчаються при соборі, вранці помітили стовп диму.

Вони одразу викликали пожежників. Рятувальникам знадобилося всього 20 хвилин, щоб погасити вогонь. Однак шукати людей в задимленому та засміченому підвалі було важко. Зрештою витягли 58-річну жінку, вдягнену в лахміття. Вона була непритомна, з обгорілою ногою. Коли жінку забирали до лікарні, підбіг чоловік і розповів, що напередодні вони вдвох шукали місце для ночівлі. Забрели до собору, зірвали замок на дверях складу та зайшли у підвал. Вирішили там вкластися спати. Щоб якось зігрітися, позапалювали свічки, що зберігалися у приміщенні.

Потім чоловік пішов пошукати їжі та випивки, а свою супутницю залишив саму. Посеред ночі жінка, мабуть, задрімала й не помітила, як вогонь з однієї зі свічок перекинувся на сміття. Згодом від чадного диму вона втратила свідомість.

Чоловік повернувся аж під ранок. Він був геть п'яний та ніяк не міг збагнути, що відбувається. Лікарям вдалося врятувати життя потерпілої. Зараз вона перебуває в лікарні.

Це вже друга пожежа в Свято-Троїцькому соборі за цей рік. Попереднього разу храм випадково підпалили самі семінаристи.

Зараз ви читаєте новину «Бомжі підпалили собор у Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі